Wednesday 15 July 2009

Houkutuksia

Lieneekö onni vai epä-, että työpaikkani naapurissa sijaitsee pieni kahvilakonditoria. Siellä leipurit pyöräyttävät joka päivä tuoretta pullaa, jonka kanelinen tuoksu leijailee juuri sopivasti silityspöydän ääressä olevaan nenään (ainakin kuumina päivinä, jolloin ovea pidetään auki). Paljon ei ole tuoksuja, jotka voittaisivat vertailussa vastapaistetun nisun! Kertaakaan en ole vielä haksahtanut naapurin houkutuksiin, mutta viimeisenä työpäivänä aion.

Parvekepenkin suojissa varttuneet puluvauvat alkoivat eilen lentokoulun. Emo ei paljoa lapsiaan säästellyt, vaan tökki surutta nokittaen kaiteelta alas siipiään arastelevan aloittelijan. Kaipa tuo hengissä selvisi, kun pesässä tänään nököttää yhä kaksi lintua. Yksi tunti ei siis näemmä riitä, ja ainoa seuraus lentokoulusta onkin se, että nyt parvekkeella on kakkaa joka puolella. Ennen sitä oli vain pesässä. Siivota ei kuitenkaan saa, ennen kuin lapset ovat lentäneet pesästä ihan oikeasti! Siinäpä houkutus vastustettavaksi.

2 comments:

Myllär said...

Ihailen lujuuttasi, mutta onhan tuo haistelu jo suloista, ja haaveilu päämäärästä eli pullan suuhuntunkemisesta laittaa jaksamaan!

Juu, omin silmin sain nähdä nuo viehkot kakkikasat, ja täytyy sanoa, etteivät ne lainkaan muistuta siipiveikkojemme herttaisia pökäleitä. Toivotan kestävyyttä pesuhommissasi, kun niiden aika koittaa!

Kiitos tuhannesti eilisistä hauskuuksista! Ja voihan olla, että vielä opin sen Fluxxinkin säännöt.

Jenny said...

Näin toissa yönä unta, että joku oli kakat siivonnut minun poissaollessani. Mutta ei suinkaan!

Täältä se löytyy! http://www.student.oulu.fi/~lma/flux.html